Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

 Nieuwsbrief 1-2015

 

Van de voorzitter

Het kalenderjaar loopt ten einde. Terugkijkend zien we dat we wederom uitgenodigd zijn om een aantal demonstraties te komen geven. Westkapelle was weer de koploper. De laatste demonstratie vond ik persoonlijk wel de leukste. We werden half oktober uitgenodigd om op mijn school een demo te geven met als publiek 170 kinderen. We hebben de kinderen, naar gelang hun leeftijd, opdrachten gegeven zodat er interactie ontstond tussen de kinderen en de vliegeraars. Daaraan gekoppeld hadden we een tekenwedstrijd uitgeschreven waarin de opdrachten verwerkt moesten worden. Als prijs werd er voor elke groep een sleevlieger ter beschikking gesteld. Qua vliegerplek moest het voor ons aanvaardbaar zijn, maar ook bereikbaar voor de kinderen. Gelukkig was er nog een braakliggend stuk bouwgrond in ’s-Heerenhoek wat voor beide partijen aanvaardbaar was. Het hele dorp heeft er van meegenoten. Van overal waren de vliegers in het dorp te zien. Ook veel aanloop van inwoners dus.
In plaats van een bouwproject willen we dit jaar een aantal afmaakmiddagen organiseren. Het is de bedoeling dat we de vliegers, die niet afgekomen zijn of een bouwproject dat je zelf gestart bent, in een gezellige sfeer af te maken. Ik heb bijvoorbeeld mijn Heksebeest nog niet af en zo zullen er zeker mensen zijn die ook vliegers zijn begonnen te bouwen, maar er niet meer toe gekomen zijn. Een goede gelegenheid om ze af te maken. De data vindt u aan de zijkant van de Nieuwsbrief.
In deze Nieuwsbrief vindt u ook de data van het kampeerweekend. Opgeven weer bij Piet in het begin van nieuwe jaar.
Ik wens u allen goede feestdagen toe en een vlot begin van 2016. En u weet het zo langzamerhand wel denk ik, maar we blijven herhalen dat we graag in gesprek blijven met leden om zaken te veranderen of te verbeteren. Ook uw ideeën zijn van harte welkom.

Vliegerdemo school s'Heerenhoek

We laten je hier nog een impressie zien van de vliegerdemo op de Don Boscoschool in 's-Heerenhoek.

Wat hebben we er lang op gewacht, maar eindelijk begint het weer wat kouder te worden!

Lieve allemaal,
Misschien zijn jullie er helemaal niet mee bezig of denken jullie juist, brrr het is veel te koud. Maar wij gaan meteen aan schaatsen denken. Al doen wij dat eigenlijk al langer. Zelfs in de zomer. Elke week naar de zomer “schaats”-training. Want ja, we willen weer naar de Weissensee, schaatsen voor dat goed doel!
Waarom? Als eerste om weer geld bij elkaar te krijgen voor onderzoek naar taai slijmziekte, die vreselijke ziekte. Ten tweede omdat we het gewoon erg leuk en gezellig vinden. En ten derde omdat Nancy nu eigenlijk toch echt die 200km wil halen……..

De schaatsvoorbereidingen zijn al in volle gang. Wij gaan ons best doen met dat schaatsen. Of Nancy het gaat halen gaat ook liggen aan de omstandigheden daar op de Weissensee. Het sponsorgeld gaat goed. Het streefbedrag is al twee keer opgehoogd. Dit allemaal vooral door de inzet van ons mam. Vol overgave gaat ze alle supermarkten die ze tegen komt af om skate4air het goede doel te laten zijn van de statiegeldbonnenbak. En de hoeveelheid doosjes snoep die ze verkocht heeft zijn niet meer te tellen! Met de worstenbroodjes van ons pap erbij zitten we beide al over de €3000,00 heen. Maar dan is het volgende streefbedrag €5000,00…….. dat willen we heel graag gaan halen natuurlijk. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig. Alweer, dat klopt, dus we begrijpen het als je het nu eigenlijk wel genoeg vindt. Voor degene die mee willen helpen, we hebben gezien wat er met het geld gebeurd, al het geld, want het bedrag dat de schaatsers opbrengen gaat geheel naar onderzoek van CF. Er wordt echt baanbrekend werk gedaan, kijk maar eens op www.skate4air.nl
Dit jaar hebben we de heerlijke bekende skate4aircake in de aanbieding. Voor €5,00 kun je lekker genieten. De apen zijn er ook weer voor €8,00. Nieuw dit jaar is skaty, de mascotte van skate4air. Het is een mooie, gezellige pinguïn met de kleuren van skate4air. We denken dat ze €9,95 gaan kosten, maar dat horen we volgende week. Wij vinden ze zeker €10,00 waard.
Mocht je ons willen sponsoren, kan dat rechtstreeks op www.skate4air.nl bij deelnemers zoeken naar Jan en/of Nancy. Met Ideal kun je dan sponsoren. Als je cake, apen of een pinguïn wilt, moet je ons dat even laten weten. O ja, je kunt ook nog lege flessen sparen en in januari inleveren bij de Jumbo of de Albert Hein. Het kan nu al bij de Plus, allemaal in Boxtel.

Rest ons om alvast dank je wel te zeggen. We laten weer weten als we gaan en hoe je ons kunt volgen. Heel veel groetjes van Jan en Nancy.

TV-UITZENDING EO

Donderdag 3 december nam onze secretaris Piet contact met me op. Of ik, Jan de Lange, maandag 7 december beschikbaar kon zijn om te vliegeren rond een uur of half een. Door omstandigheden kon hij zelf niet, vandaar de vraag. Piet was benaderd door de Evangelische Omroep of er iemand naar het Goese Sas kon komen, omdat ze daar opnamen wilde maken voor een serie van vijf uitzendingen over de gemeente Goes.
Na een uurtje werd ik gebeld door een medewerker van de EO die het een en ander van me wilde weten over hoe ik aan het vliegeren geraakt ben enz. enz. Na ruim een half uur was wel ongeveer het hemd van mijn lijf gevraagd. Hierna moest er vergaderd worden en zouden ze me laten weten hoe en wat, wat ze dan ook gedaan hebben.
Datum en tijd waren afgesproken en ruim voor tijd was ik bij Het Looze Vissertje waar afgesproken was.
De opnameploeg kwam ook en na de kennismaking kon het beginnen. Een microfoontje werd opgespeld en werd me gevraagd dat te doen wat ze graag wilden, zoals de beelden wel zullen laten zien.
Alles zat wel mee! De zon deed zijn best en de wind, een mooie 3 Bft uit het zuiden was goed om alles in de lucht te zetten. Echter één vlieger zou genoeg zijn, dus de rest was alleen voor een opname achter in de auto. De keuze, die ik maakte, was voor het Heksending(beest) die met behulp van de presentator in elkaar gezet werd . Dit ging even niet zo vlot omdat al de nodige vragen werden gesteld, maar het kwam toch goed. Touw vast en de vlieger stond al in de lucht voordat ze er erg in hadden! De gedachte was dat er gerend moest worden, maar de omstandigheden waren perfect. Na de lijn overgegeven te hebben aan de presentator met vriendelijke verzoek deze niet los te laten, ging vragenuurtje door. Ondertussen werden er vragen gesteld welke via het telefoongesprek besproken waren. Al met al was het een leuke ervaring, waarvan ik hoop dat het een leuke reportage wordt met wat reclame voor de ZVV.

Het programma Geloof en een Hoop Liefde wordt uitgezonden op 22 t/m 26 februari 2016 (maandag t/m vrijdag ) om 18.15 uur op NPO 2. (week 8)

ALGEMENE LEDENVERGADERING

Namens het bestuur worden de leden uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering van de Zeeuwse Vlieger Vrienden.
Deze zal gehouden worden 11 maart 2016 in wijkgebouw ‘De Pit’ in Goes.

Adres: Appelstraat 2, Goes
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

Namens het bestuur van de Zeeuwse Vlieger Vrienden,

Piet Schrier, secretaris

Agenda

 1. Opening door de voorzitter
 2. Notulen algemene ledenvergadering 6 maart 2015*
 3. Jaarverslag 2015 *
 4. Financieel Jaarverslag.*
 5. Verslag kascommissie.
  (wordt ter vergadering uitgebracht.)
 6. Begroting 2016.
 7. Bestuursverkiezing.
  Periodiek aftredend is Piet Schrier secretaris, hij stelt zich weer herkiesbaar.
  Door tussentijds aftreden van de penningmeester is er een vacature in het bestuur
 8. Toelichting van het bestuur op de activiteiten voor 2016.
 9. Benoeming leden kascommissie.
 10. Rondvraag en sluiting van de vergadering.

Aansluitend feestavond

Bericht van het bestuur:

In verband met het tussentijds aftreden van Anneke als bestuurslid, wil ik alle leden vragen om na te denken of toetreden tot het bestuur iets voor jou is. Het liefst willen we er een bestuurslid bij. Met 4 mensen in het bestuur mag niet volgens de statuten, dus het is of 5 bestuursleden of 3.
Ga eens bij jezelf te rade of kijk eens om je heen of er in jouw omgeving iemand is die dat zou willen. We horen graag van jullie.

    

Bestuur:
voorzitter:
John Peeters
secretaris:
Piet Schrier
penningmeester:
Anneke Neels
2e penningmeester:
Lina v.d. Laak
Noud v.d. Laak

Correspondentie:
zie website

ZVV site:
www.zeeuwsevliegervrienden.nl

Contributie:
€ 17,50 per lid, per jaar. Huisgenoten die op het zelfde adres als de leden verblijven, zijn geen contributie verschuldigd.

Sponsors:
Koets Hengel & Vliegersport
Langstraat 16-18
4374 AN Zoutelande

Delta Warenhuis
Hoogezoom 194-200
4325 BJ Renesse
Vliegersportvereniging Cadzand

Banner beheer:
Dick Bolle
Piet Schrier
Jan de Lange
John Peeters

Agenda:
Vliegerdata 2016

Nieuwjaarsvliegeren
10 januari
14.00 uur
De Landing
Baarland

Afmaakmiddag
30 januari
basisschool Don Bosco
Deken Tomaslaan 35
`s-Heerenhoek

Afmaakmiddag
20 februari
zie boven voor verdere gegevens

Algemene Ledevergadering
11 maart
vanaf 19.30 uur
De Pit
Goes

2e Paasdag
28 maart
11.00 tot 16.00 uur
strandovergang Langstraat
Zoutelande

Vliegeren
5 mei
Cadzand Bad

2e Pinksterdag
16 mei
11.00 tot 16.00 uur
strandovergang Langstraat
Zoutelande

Kampeerweekend
(alleen voor leden)
10, 11 en 12 juni
Camping Catharina Mariahof
Kamperland

Nieuwsbrief 1-2020
Nieuwsbrief 2-2019
Nieuwsbrief 1-2019
Nieuwsbrief 2-2018
Nieuwsbrief 1-2018
 
 
Download als PDF