Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

 Nieuwsbrief 2-2016

 

Van de voorzitter

Behalve dat het voor de vliegerclub een gewoon jaar is met de normale activiteiten, is het ook een bijzonder jaar. De ZVV bestaat dit jaar namelijk 30 jaar. Natuurlijk laten we dit niet ongemerkt voorbij gaan. Op de Zeeuwse vliegerdag in september besteden we daar aandacht aan. We hopen dat velen er acte de presence gaan geven. Natuurlijk wordt er dan gevliegerd, maar houd wat ruimte over in de vliegertassen voor de terugreis.
Een heleboel activiteiten zijn al weer gepasseerd, zo ook het kampeerweekend. We troffen het met het weer, het was droog genoeg. De wind werkte niet altijd mee en was er wel eens even niet. Maar over het algemeen is er toch lekker gevliegerd. Ook de ‘happy hours’ op vrijdag en zondag waren geslaagd, evenals de barbecue. We hebben het idee dat het weekendprogramma wat de deelnemers krijgen zijn werk wel doet voor iedereen.
Ook het zomervliegeren heeft buitendijks plaats gevonden aan de Westerschelde ter hoogte van Baarland naast brasserie ’De Landing’. Zonnig weer, goede bezetting, goede wind die in kracht toenam en bijna 90° draaide naarmate de dag vorderde.
We zijn in mei te gast geweest op het AZC in Goes met de workshop sleevlieger bouwen. Hier kunt u verderop in de nieuwsbrief lezen wat ze ervan vonden en wat wij ervan vonden.
Dit jaar zijn we weer 3 keer uitgenodigd in Westkapelle. Dat begint op 20 juli (op een woensdag) aan de zeekant van de dijk nabij de tank. Hele gezellige dagen zijn dat met veel contact met toeristen die de dijk op komen om te kijken en een praatje te maken. In de agenda hiernaast of op de website kunt u de andere data zien.
Jordy van der Laak heeft op school een spreekbeurt over vliegeren gedaan. Samen met mama Lina zijn de kinderen uit zijn klas voorzien van een vlieger. Hij verdiende daar een 9 mee! Geweldig gedaan, Jordy. Jammer genoeg kon de juf geen tijd vinden om het toegezegde verslag te maken. Jammer hoor!
Geniet van de zomer, vlieger zo vaak je kan en wil en hopelijk kunnen we dat samen doen. Mocht er iets zijn wat u onder de aandacht wil brengen van het bestuur, aarzel niet. Alles is bespreekbaar. Zo weten we van elkaar wat er leeft.

John

Spongebob

Kijken jullie wel eens omroep Zeeland? Wel drie keer in de week of meer zien wij Spongebob voorbij komen over het scherm. Vrijdag 29 juli zitten wij naar "Terugkieke" te kiiken, "een dagje naar het strand". Met soms hele oude beelden gaan ze terug in de tijd maar kijken nu ook hoe het tegewoordig gaat, en wie komt daar dan weer glorieus in beeld, Spongebob. Dus willen wij de maker nogmaals complimenteren met zoveel media-aandacht. Redactie.

Workshop sleevlieger bouwen

Zaterdagmiddag 14 mei heeft de Zeeuwse Vliegerclub voor de kinderen van het asielzoekerscentrum in Goes een zeer geslaagde workshop vliegerbouwen georganiseerd. De leden van de club hadden al aardig wat voorbereidingen getroffen voor de kinderen. In kleine groepjes gingen de kinderen ( en ouders) onder begeleiding van de vliegeraars aan de slag in de recreatieruimte.
Na het bouwen was het uiteraard vliegeren op het grasveld en parkeerterrein om de vlieger te testen. Gelukkig zaten de weersomstandigheden goed mee, volop zon en wind!
Van een collega uit Goes-zuid kreeg ik zelf een melding dat hij losgeraakte vlieger hoog in de lucht voorbij zag komen. J
Nogmaals de dank van de kinderen, ouders en personeel van het asielzoekerscentrum in Goes voor deze geslaagde vliegerdag.
Cor de Jonge
AZC/COA Goes

Zaterdag waren we als vereniging present met 8 mensen die de workshop wilden begeleiden. Nadat we ons best hadden gedaan in het voortraject om zoveel mogelijk materialen gesponsord te krijgen, wat gelukt is. We vonden Marja’s Shop in Wemeldinge bereid om het buisfolie voor nop te leveren. Ook de vereniging koopt daar het buisfolie voor de workshops. De vereniging heeft de stokjes en het touw gesponsord. Kortom voor het AZC en de kinderen alles gratis. De medewerker waarmee wij afspraken hebben gemaakt, had toegezegd genoeg begeleiding te leveren die dag. Jammer genoeg moest deze begeleider wegens familieomstandigheden huiswaarts. Toen we starten bleek dat er geen begeleiding was. In de morgen ging het goed. Kinderen kwamen met een paar tegelijk binnen en er werd samen met hen een vlieger gebouwd, zoals dat altijd gaat. Een aantal van ons was ook buiten om het vliegeren te begeleiden en om zelf een vliegertje op te laten. Daar lieten de kinderen zich niet zo makkelijk aansturen wat ons frustreerde. Vanwege de onstuimige wind en de gebouwen en bomen die er omheen stonden, stortte er nogal eens een vlieger neer. Wat kapot was werd weer geplakt en dergelijke. Er begonnen toen ook kinderen voor de tweede keer te komen, waarop wij zeiden dat we dat niet gingen doen. Waar de eerste vlieger was, kwamen we niet aan de weet. We zijn toen gestopt. We moesten onze spullen in de gaten gaan houden en dat allemaal bij elkaar genomen, was het niet aangenaam meer. Van Jan Dankers was er inmiddels een vliegertje op een bedrijfsterrein terecht gekomen. We hebben een briefje in de brievenbus gedaan met de mededeling dat we de vlieger op maandagmorgen kwamen ophalen. Toen Jan de Lange daar aanklopte, bleek de vlieger ’s morgens vroeg al opgehaald te zijn door een kind en had men (denken wij) het briefje nog niet gelezen. Dus geen vlieger! Ik heb toen, een paar dagen later, mailcontact opgenomen met de medewerker van het AZC om oren en ogen open te houden inzake de verloren gegane vlieger. Ik kreeg al vrij snel bericht terug dat de vlieger boven water gekomen was en op het bureau lag. Al met al dus voor Jan Dankers nog een goede afloop, met dank aan Jan de Lange die 2 keer voor die vlieger op pad is geweest.
Alles in ogenschouw nemende, heeft het bestuur besloten om daar geen workshop meer te doen.
Het bestuur.

De volgende pagina's gaan we even terug in de tijd. Volgens mij heb ik de notulen van de allereerste jaarvergadering en de begroting voor het daarop volgende jaar gevonden.
Dit stukje nostalgie wil ik graag met jullie delen..

    

Bestuur:
voorzitter:
John Peeters
secretaris:
Piet Schrier
penningmeester:
Lina v.d. Laak
Noud v.d. Laak

Correspondentie:
zie website

ZVV site:
www.zeeuwsevliegervrienden.nl

Contributie:
€ 17,50 per lid, per jaar. Huisgenoten die op het zelfde adres als de leden verblijven, zijn geen contributie verschuldigd.

Sponsors:
Koets Hengel & Vliegersport
Langstraat 16-18
4374 AN Zoutelande

Delta Warenhuis
Hoogezoom 194-200
4325 BJ Renesse
Vliegersportvereniging Cadzand

Banner beheer:
Dick Bolle
Piet Schrier
Jan de Lange
John Peeters

Agenda:
Vliegerdata 2016

Vliegeren bij tank
Vrijdag 5 augustus
13.00 tot 18.00 uur
Zeedijk
Westkapelle

Caricole
13 augustus
10 tot 17.00 uur
Cadzand-Bad

Zomervliegeren
14 augustus
11.00 tot 16.00 uur
Langstraat
Zoutelande

Polderhuis
Woensdag 31 augustus
11.00 tot 17.00 uur
Zeedijk
Westkapelle

Zeeuwse vliegerdag
18 september
11.00 tot 16.00 uur
Veersedam
Vrouwenpolder

Nachtvliegeren
7 oktober
19.00 tot 00.00 uur
Het Goese Sas
Wilhelminadorp

One sky, one world
9 oktober
11.00 tot 16.00 uur
Veersedam
Vrouwenpolder

Herfstvvliegeren
16 oktober
11.00 tot 16.00 uur
Overgang Langstraat
Zoutelande

Vliegeren
23 oktober
11.00 tot 16.00 uur
Strandpav. Caricole
Cadzand - Bad

Nieuwsbrief 1-2020
Nieuwsbrief 2-2019
Nieuwsbrief 1-2019
Nieuwsbrief 2-2018
Nieuwsbrief 1-2018
 
 
Download als PDF