Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

 Nieuwsbrief 3-2014

 

Van de voorzitter

De laatste van het jaar 2014. Traditioneel al weer, verschijnen in deze editie de modellen voor het bouwproject 2015. De begeleiding is al weer druk bezig de haken en ogen van de voor te stellen modellen door te nemen en oplossingen hiervoor te bedenken. We wensen hen succes met de verdere voorbereiding. Verder op in de nieuwsbrief lees je uit welke 2 modellen je kunt kiezen. Ook kun je dit jaar weer met een eigen model meedoen aan de drie bouwmiddagen. De begeleiders zullen je, daar waar nodig en zij dat kunnen, bij staan bij de vragen die je hebt en oplossingen aandragen.

Sinds de vorige Nieuwsbrief zijn er diverse activiteiten geweest. Een wil ik er noemen. De club werd uitgenodigd om in de herfstvakantie een workshop te houden in de BSO ‘Zandbank4up’ in Oost-Souburg. Yolanda en Piet Schrier en ondergetekende hebben daar samen met de kinderen een 26-tal vliegers gebouwd. In de middaguren is er gevliegerd en mochten ze de vlieger mee naar huis nemen. Steeds in groepjes van 8 kwamen ze binnen. Wat een diversiteit aan karakters kom je dan tegen. Voor de kinderen is dit hun veilige omgeving en voelen ze zich thuis en vrij. Heel anders dan bijvoorbeeld de bouwdagen bij Zeelandnet waar ze met (groot)ouders schoorvoetend binnen kwamen. Een bijzondere activiteit voor een BSO, maar een echte vakantieactiviteit.

In deze Nieuwsbrief vindt u ook de data van het kampeerweekend. Opgeven weer bij Piet in het begin van nieuwe jaar. Als u aan het bouwproject mee wilt doen, kunt u zich ook voor de jaarwisseling al opgeven.

Ik wens u allen goede feestdagen toe en een vlot begin van 2015. En u weet het zo langzamerhand wel denk ik, maar we blijven herhalen dat we graag in gesprek blijven met leden om zaken te veranderen of te verbeteren. Ook ideeën zijn welkom.

John Peeters

Modellen bouwproject 2015

Het Heksebeest is ons eerste model wat we jullie willen voorstellen. Zeker een bekend model. Je komt hem redelijk vaak tegen op vliegerfestivals. Bedacht en voor het eerst gemaakt door Henk Breedland. Het is een vrij grote vlieger: 2,25 m hoog en 3,5 m breed, met een flinke staart van zo’n 10 m. Met de deltavormige vleugels is van alles te doen. U kunt ze naar uw wensen, in uw kleuren maken. Qua stokken is glasfiber goed mogelijk. Op http://breedland.deds.nl kun je het plan vinden. Verkleinen is mogelijk.

Boodschappenlijst Heksebeest

Met de staart van + 10 m lengte heb je 15 m² stof nodig.

De stokken:

 • 1 staander: 2,3m 8 mm glasfiber
 • 1 kielstok: 1,5 m 8 mm glasfiber
 • 2x vleugel: 1,15 m 6mm koolstof of 8 mm glasfiber
 • 2x vleugel: 2,12 m 6mm koolstof of 8 mm glasfiber
 • 2x vleugel: 1,45 m 6 mm koolstof of 8 mm glasfiber
 • 1x spanner: 1,1 m 8 mm koolstof of 8 mm glasfiber
 • 1x spanner: 1,8 m 8 mm koolstof of 8 mm glasfiber
 • Optie: stokken voor de oren 2x 2 mm glasfiber
 • Koppelbussen 3x 8 mm
 • Einddoppen 1x 8 mm 6 x passende einddoppen voor de gekozen vleugelstokken
 • Splitdoppen 11 x passende splitdoppen voor de gekozen vleugelstokken
 • Spinakerband
 • Dacron: kan geleverd worden door de club
 • Toomlijn
 • Opspanlijntjes

Ons tweede model is de Kimonovlieger, of Sode Dako. Een aantal jaren geleden hebben we een ‘log cabin’-workshop gehad. Een aantal leden hebben van deze vierkanten toen deze vlieger gemaakt. U kunt er werkelijk alle technieken op loslaten. U kunt appliqueren, de Koch-techniek enz. toepassen. Ook hier doet een lange staart mee om deze vlieger tot een sieraad in de lucht te maken. Ook zonder staart kan deze vliegen. Uw begeleiders kunnen u daar over informeren. Op de volgende website kunt u er alles over lezen: http://www.hanjonkers.nl

Boodschappenlijst Kimono

 • Stof: + 2m² exclusief staart (als staart kan de franjestaartdienst doen. Zo’n 15 m vastgemaakt aan de onderste ligger)
 • Stokken: 1x staander 2,1 m 8 mm koolstof
 • 2x liggers 1,55 m 6 mm koolstof
 • 1x ligger 0,8 m 6 mm glasfiber (wanneer je deze stok als onderste ligger steekt en rondtrekt kun je zonder staart vliegen)
 • Doppen: splitdoppen 4 x 6 mm
 • splitdoppen 2 x 8 mm

Wat we jullie niet willen onthouden!

Altijd speurend naar vliegers en onderdelen kom je wel eens wat tegen. Soms waardevol voor jezelf, soms waardevol voor anderen. Piet kwam onderstaand adres tegen op het internet. Hieronder een beschrijving die ik van de website afgehaald heb. De producten die voor ons interessant zijn, zijn de carbon- en glasvezelstokken (excl. 6, 8 en 10 mm) die voor een aantrekkelijke prijs te verkrijgen zijn. Zoals u kunt lezen is het alleen een webwinkel. Er is geen bezoekadres. Het internetadres is: www.carbonwinkel.nl

CarbonWinkel composite materials is opgericht in 2010 als onderdeel van het Duitse concern R&G Faserverbundwerkstoffe GmbH.Website www.r-g.de.
CarbonWinkel richt zich op de verkoop en technische ondersteuning van composite materials in Nederland en Belgie en heeft zijn hoofdkantoor in Waalwijk. CarbonWinkel is een webwinkel en heeft zodoende geen bezoekadres of baliefunctie.
U kunt ook bij ons terecht voor allerlei "custom made" producten, en of ander maatwerk, vraag vrijblijvend een offerte aan. Carbonwinkel heeft met meer dan 4000 producten het meest uitgebreide assortiment composietmaterialen van Nederland. Wij leveren direct uit voorraad vanuit ons goederenmagazijn in Duitsland aan zowel particulier als professional.
Onze materialen worden veelzijdig gebruikt, van reparaties aan modelvliegtuigen, surfplanken, kano’s, boten en carrosserieën tot aan de complete fabricage van windmolens, sportauto’s, zweefvliegtuigen en (zeil) jachten. Ook worden onze materialen steeds meer toegepast door creatieve ontwerpers in decors, interieurs en design meubilair.
Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op ! Ons telefoonnummer is 0416-383337

Een ander adres wat via Jan de Lange is binnen gekomen en dichter in de buurt is zoals u aan het adres kunt zien. Op deze website staan voor ons interessante garens die als vliegerlijn kunnen fungeren. Het internetadres is: www.rainbownets.com
Hier weer een stukje dat ik van de website gekopieerd heb.

Rainbownets is al vele jaren leverancier van netten, touwen, trossen en aanverwante artikelen aan een gevarieerde groep tevreden afnemers.

We leveren producten van hoge kwaliteit voor zeer scherpe prijzen.
Een snelle levering, daar gaan we voor!
Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u adviseren over passende oplossingen en maatwerk leveren.

Bij afname van grotere hoeveelheden / regelmatige nieuwe leveringen, zijn kortingen bespreekbaar.
Graag maken we een afspraak om een en ander, vrijblijvend, te bespreken. Neem contact met ons op.Rainbownets, Klein Frankrijk 27a, 4461ZN Goes. Telefoon: 0113 751 525 mobiel: 06 502 125 535

(Ik vermoed dat het mobiele nummer niet goed is. Het horen 10 cijfers te zijn en geen 11)

Lieve familie en vrienden,

Volgend jaar is de jubileumeditie, dan doen jullie toch wel weer mee?! Zo gingen we vorig jaar na een geweldige, sneeuwrijke editie van de alternatieve Elfstedentocht weg. Nou, dat weten we nog niet. Moeten we ten slotte weer iedereen gaan vragen om sponsorgeld.

Maar we zijn een jaar later en ja, dan komen toch de vragen en de kriebels. Jan dacht: zou ik 100km ook alleen kunnen? Ik voel me weer een stuk beter. En Nancy dacht: 100, 150 en 175km, dan ontbreekt toch eigenlijk wel de 200km. Zou ik dat kunnen? Het is wel een uitdaging.

Dus ja, we gaan het nog een keer proberen. We zijn samen op schaatsles gegaan om extra techniek te leren. We verzinnen allerlei acties om sponsorgeld binnen te halen en dan staan we op 30 januari weer op het ijs van de Weissensee met skate4air.

De uitdaging roept en het goede doel blijft, want nog steeds gaan mensen met taaislijmziekte te jong dood. Gelukkig gebeuren er door onderzoek veel goede dingen. Maar daar is veel geld voor nodig. En dat is waar we voor schaatsen, geld binnen halen zodat dat onderzoek kan gebeuren. Dit jaar is ervoor gekozen om de opbrengst van Skate4AIR te gebruiken voor de ontwikkeling van een nieuw medicijn om infecties en weefselschade bij mensen met Cystic Fibrosis (CF) te voorkómen en behandelen. Wil je meer weten kijk dan op www.skate4air.nl

Op die site kun je ons ook sponsoren. Zoek bij deelnemers naar Jan/Nancy en dan kun je direct sponsoren met iDeal. Contant mag ook, dan zetten wij het op de site. Het bedrag is natuurlijk vrij. Of sponsor per km, dan zet je achteraf het bedrag op de site. Dat stimuleert ons dan natuurlijk extra om veel kilometers te maken! En het is de jubileumeditie, dus we willen een mooi bedrag binnen halen.
Rest ons om jullie (weer) van harte te bedanken voor jullie sponsoringen en aanmoedigingen, want we weten uit ervaring van vorige keer dat dat enorm helpt om door te gaan.

LIEVE GROET JAN EN NANCY DANKERS.

Nieuwsbrief 1-2019
Nieuwsbrief 2-2018
Nieuwsbrief 1-2018
De Zeeuwse Vlieger Vrienden ook aanwezig op Fanö 2017
Nieuwsbrief 2-2017
 
 
Download als PDF