Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
Start
Verzekering Aanmeldingsformulier Contactformulier

De club

DE ZEEUWSE VLIEGER VRIENDEN

 
Zeeuwse Vlieger Vrienden kun je bij goed weer vinden op de Zeeuwse stranden en dijken. Afhankelijk van de wind, vind je ze al vliegerend aan de noord-, zuid- of westkant. Ze vliegeren meestal met eenlijners, al wordt er nog wel eens door sommigen met meerlijners gevlogen. Van een simpel sleetje tot een grote vliegertrein. Meestal zijn de vliegers zelf gemaakt.
 

Vliegerfeesten

Op gezette tijden ontmoeten clubleden elkaar op clubvliegerdagen of vliegerfestivals, zowel nationaal als internationaal. We bekijken, bewonderen en bekritiseren alles wat er op dat moment de hemel versiert. We leren van elkaar en doen ideeën bij elkaar op. En natuurlijk steken we elkaar de loef af door een nog mooiere vlieger de lucht in te dirigeren.

Al met al een gezellige vereniging, met heel verschillende leden die elkaar vinden in een grote passie: vliegers en vliegeren.
 

Clubprojecten

Bijzonder voor de ZVV is, dat de leden niet alleen samen vliegeren, ze schuiven ook geregeld achter de naaimachine om zelf te bouwen. Ze doen dat alleen op een zolderkamer of samen met andere clubleden. Daarvoor wordt er o.a. in de winterperiode een clubproject gebouwd:
  • Dat kan zijn dat er een model uitgekozen is wat samen gemaakt gaat worden. Het eindresultaat bestaat uit een aantal dezelfde vliegers, die vaak samen gevlogen worden. Het gezamenlijk vliegen van dit model geeft een kick. Niet één mooi model, maar meerdere vullen de lucht. De toeschouwers laten hun waardering dan ook blijken.
  • Of er kan een clubvlieger gemaakt worden, waar een aantal clubleden gezamenlijk aan werken. Dit zijn dan vaak wat grotere modellen.
  • Beginners bouwen onder begeleiding van ervaren bouwers hun eerste vlieger. Maar ook die ervaren bouwers leren van elkaar.

De nieuwsbrief

De ZVV is een Zeeuwse vereniging. Maar ook buiten de Zeeuwse grenzen wonen er leden, die aangetrokken worden door de prachtige Zeeuwse stranden. En zeg nou zelf: je kan toch nergens beter vliegeren dan in Zeeland!

Daar de leden van de club op grote afstand van elkaar kunnen wonen, hebben we een digitale nieuwsbrief. Die verschijnt twee tot vier maal per jaar om de clubleden van informatie te voorzien. Wie digitaal niet aangesloten is, krijgt de papieren versie toegestuurd. De verschenen nieuwsbrieven vind u onder het menu-item “Nieuws”.
 

Onderling contact

Vliegeren is het aardigst als je het met anderen samen doet. Clubleden spreken bijvoorbeeld met elkaar af om ergens in het Zeeuwse te gaan vliegeren, aan het begin van de avond als de stranden weer wat ruimer zijn. Of juist vroeg als er nog geen toeristen zijn.
 

Informatie

Lidmaatschap van de ZVV kost  € 20,00 per jaar. Alle leden van het gezin zijn meteen lid voor hetzelfde geld.
Voor verdere info en/of aanmelding neem je contact op met de vereniging via het contactformulier.