Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

Nieuwsbrief 2-2014

 

Van de voorzitter

Als voorzitter en lid van onze vereniging voel ik mij verplicht om aanwezig te zijn bij alle, of bij zoveel mogelijk, activiteiten die door de vereniging georganiseerd worden. Gelukkig kennen we in de vereniging meer mensen die dit zo aanvoelen, ook buiten het bestuur. Ik snap natuurlijk ook dat dit niet voor iedereen mogelijk is en dat mensen een keuze moeten maken wat wel en wat niet bezocht wordt. We zien de laatste jaren het aantal vliegeraars afnemen. We willen allemaal de vliegersport uitdragen en er voor zorgen dat kinderen met het vliegeren kennis maken. De vereniging wil zich daarvoor sterk maken en jullie vragen om mee te doen in dat streven. Dat kan door de vliegersport uit te dragen op plaatsen waar we als vereniging vliegeren en waar we zijn buitenom de vereniging.

Terwijl we de doelstelling van de vereniging proberen te realiseren, genieten we zelf ook van al die mooie vliegers en van het sociale aspect van onze hobby. Een praatje maken met de mensen die kijken naar onze creaties, een vraag beantwoorden van belangstellenden. En natuurlijk praten en dollen met de andere, aanwezige leden. Allemaal zaken die er een positieve dag van maken, waar je met voldoening op terugkijkt.

Zo gaan we op 30 juli, ja op een woensdag, naar Westkapelle om op de zeedijk te vliegeren, terwijl het een drukte van belang is in het dorp beneden aan de dijk en er dus veel mensen naar boven komen om te genieten van wat ze vroeger ook ooit gedaan hebben. Of te vertellen van waar de kleurige vliegers al te zien waren! En zo zijn we op tal van andere evenementen te vinden, die u kunt vinden op de website van de vereniging. Ook in september zijn er weer een aantal evenementen waar we uw aandacht op willen vestigen. In deze tijden van wind- of zonne-energie passen we bij de activiteiten die bedrijven ontwikkelen en weten ze ons te vinden.

Kortom we hebben u nodig en hopen u te zien op een of meerdere van deze activiteiten. Heeft u opmerkingen of zaken waar we op moeten letten, praat met ons en wees kritisch zijn in positieve zin, daar komen we als vereniging verder mee.
John Peeters

Vliegertrein op een vreemde plek

Afgelopen keer dat we in Zoutelande aan het vliegeren waren, was het een vreemde wind. Dan was er wind en dan ineens niet. Dat is lastig vliegeren en het betekende dan ook dat één of hooguit twee vliegers in de lucht gehouden konden worden. Neerstortende stokvliegers zijn voor het kijkende publiek gevaarlijk. Dus we hadden het druk en ieder was bezig met zijn eigen spul en lette niet op vliegers van anderen. En dan mis je wel eens wat. Zo ook dit keer ervaren sommige vliegeraars dat. Ineens zat er een vliegertrein vast aan de torenspits. De eigenaar was al druk bezig om de trein binnen te halen, maar de wind viel weg en de verbinding van de zeedijk met de torenspits was een feit. Het was niet alleen een hilarisch moment, tegelijkertijd realiseer je je ook dat dat ding er ook weer uit moet, maar hoe! Alleen het voorste sleetje zat maar vast. Je gaat allerlei dingen bedenken, sommige onmogelijk om uit te voeren, andere het proberen waard. En je wil ook niets kapot maken boven op die spits. Bij het opscheren van de vliegertrein en onder de toren komend, kwam het beste idee boven drijven: een korte felle ruk aan de lijn van de vliegertrein deed het tyvek scheuren en kwam de trein met de restanten van het sleetje naar beneden. De staartjes wapperden nog aan de spits. Via Sjaak Koets hebben we contact gezocht met de betreffende koster van de kerk. Zomaar weggaan en later er op aangesproken worden is geen volwassen houding van een vereniging. Tot nu toe is er geen reactie geweest van de betreffende kerk. Blijft alleen over het verhaal!

Weekendje Zeeland

Zaterdamiddag, zo rond de klok van vijf uur vertrokken wij richting Zeeland. Vliegers, fietsen, een goed humeur en natuurlijk niet te vergeten (zonlicht) mooi weer! We gingen naar Kamperland, om samen met de Zeeuwse vliegervrienden een weekendje uit te waaien en natuurlijk een vliegertje op te laten. Aangekomen zochten we eerst onze B&B op, die was snel gevonden. Het ontvangst was hartelijk en het zag en allemaal spik en span uit.
Nadat we onze kleding, toilettassen e.d. in onze kamer hadden opgeborgen, reden we met onze bus naar de boerderij camping in de buurt. Ook daar werden we hartelijk welkom geheten en na een gezellige babbel met een drankje, werd de barbecue aangestoken. We genoten de rest van de avond van een heerlijk stukje vlees en lekkere salades. Ja, het was goed vertoeven daar bij de Zeeuwen. Het vliegeren ging niet zo makkelijk, want er was jammer genoeg geen wind.
Na overnacht te hebben in onze B&B in het dorp, gingen we zondagmorgen zo rond koffietijd weer terug naar de camping. De koffie stond klaar en er was zelfs gebak! Hierna werd er nog een poging gedaan om was vliegers het luchtruim in te sturen, maar ook zondag was er weinig wind, maar fantastisch zonnig weer. Het was weer goed vertoeven op de camping!
Samen met Anneke en haar hond heb ik nog een mooie wandeling gemaakt over de dijk, al was het daar wel heel warm. ’s Middags was het wederom fijn om met zo’n groep vliegeraars ongedwongen te babbelen en wat ideeen uit te wisselen. Ook gaven we een ieder de uitnodiging en flyer van ons aanstaande 26e vliegerfestival in Emmen. Want zeg nou zelf, de Zeeuwen horen er helemaal bij! Rond etenstijd vertrokken Gerrie en ik weer op de fiets naar ons logeeradres.
Het was een fantastisch weekend daar in Zeeland, bij de boerderij, samen met de Zeeuwse vliegervrienden. Allemaal erg bedankt, namens die lui uut Drenthe.

Groet’n en tot ziens!
Annie & Gerrie

O’ja, die maandag zaten we de hele dag met z’n tweetjes op het strand in Zoutelande.
Vlieger in de lucht en genieten maar!

Vliegeren in Assen

Vliegeren en motoren, eigenlijk een vreemde combinatie. Toch gaven wij Drentse vliegeraars, samen met een groep fanatiekelingen, een mooie vliegerdemo en workshop tijdens de opening van de Dutch T.T. in Assen. Woensdag voor die tijd (de demo zelf was op vrijdagavond), was er een persconferentie en fotosessie met de coureurs. Aangezien er speciaal voor Assen, twee prachtige vliegermotoren waren aangeschaft, werd ook deze bij de persconferentie en de fotoshoots betroken. Gerrie en Gerard waren hierbij aanwezig.
Vrijdagavond was er gelijk met de vliegerdemo een luchtballonnen spektakel. Eerst werd er gevliegerd en daarna kozen zo’n 13 ballonnen het luchtruim, een fantastisch gezicht. Daarna werden nog wat verlichte vliegers in het luchtruim gezet. Hoewel de wind behoorlijk afnam, kon men hier als publiek toch nog iets van zien. Na afloop hebben we nog even nagepraat en de boel weer ingepakt, om vervolgens huiswaarts te keren. Het was een leuke ervaring. Vliegeraars, ballonvaarders en motorsport liefhebbers, een vreemde combinatie. Maar een ervaring die voor herhaling vatbaar is en dus zeker een vervolg krijgt! Eerst maar het laatste weekend van augustus, een demo vliegeren geven tijdens de ballonfeesten in Meerstad. Maar allereerst ons festival in Emmen, waar we ook erg druk mee zijn! Zo zie je maar weer, een vliegeraar is altijd bezig!

Vliegerdemo's

We zijn weer uitgenodigd om te komen vliegeren o.a. in Westkapelle.
Dit is op een vrijdag middag van 8 augustus van 16.00 tot 20.00 uur op de zeedijk. We vliegeren dan op uitnodiging van Kasteel van Batavia. Voor de dames misschien we leuk om te weten er is dan ook markt.

Zaterdag 6 september zijn we uitgenodigd op de Brouwersdam.
We vliegeren voor de cooperatie Deltawind, deze bestaat 25 jaar. Ze hebben voor de leden een hele dag festiviteiten.
Het vliegeren vind plaats op het strand bij Strandpaviljoen “Beachbar”’t Gorsje, adres: Duinpad Brouwerdam bij de Punt in Ouddorp.

Nieuwsbrief 1-2024
Nieuwsbrief 2-2023
Nieuwsbrief 1-2023
Nieuwsbrief 2-2022
Flyer 2022
 
 
Download als PDF