Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

 Nieuwsbrief 2-2022

 

2022, Een druk vliegerseizoen.

Het jaar 2022 is een heel wisselend jaar geweest voor de Zeeuwse Vlieger Vrienden.

Er waren dit jaar geen lockdowns of andere beperkingen ten gevolge van de corona virussen.

We zijn begonnen met de opening van het vliegerseizoen op 18 april ( tweede paasdag ) in Zoutelande. Het was mooi weer en gezellig druk.

Iedereen was weer blij om de vliegers uit de tassen te halen en in de lucht te zetten.

Op 24 april kregen we het bericht dat onze voorzitter John Peeters plotseling was overleden. Dit was een grote klap voor iedereen, ook voor de vereniging.

We hebben op 30 april als teken van rouw tijdens de vliegerdemonstratie in Westkapelle gevliegerd met zwarte linten in de vliegerlijnen.

Die dag waren velen die John gekend hebben via de vliegervereniging, aanwezig.

Op tweede pinksterdag 6 juni waren de weerberichten zo optimistisch dat er vol goede moed naar Zoutelande werd gereden, om daar vast testellen dat het vliegeren echt niet door kon gaan.

Dikke windkracht 6 bft en een zandstorm, die iedereen van het strand afblies. Dus via de groepsapp deze vliegerdag afgelast.

Juli was een drukke maand, er waren 2 vliegerdemonstraties gepland in Westkapelle en 1 in Zoutelande.

De eerste was in Westkapelle op 13 juli het was mooi vliegerweer en hebben een leuke show kunnen geven.

De 2e was ook in Westkapelle met goed vliegerweer.

In Zoutelande was de dag gepland op 31 juli. Helaas waren de weergoden ons weer niet goedgezind en stond er een windkracht 6tot 8 bft, dus weer afgelast via de groepsapp.

In augustus konden we weer op verschillende plaatsen in de provincie vliegeren op aanvraag, 10 augustus weer present voor een vliegerdemonstratie voor het Polderhuis in Westkapelle. Mooie opkomst en veel vliegers in de lucht.

Tijdens de Colijnsplaatse dag was ons ook gevraagd om een demonstratie te geven, Het was die dag een van de dagen van de hittegolf in augustus, weinig wind en meer dan 30 graden. Toch konden we nog een leuke show geven op dijk bij de haven.

De laatste vliegerdag voor Westkapelle was op 17 augustus op de dijk bij de tank. Ook die dag was het goed weer en konden we het een en ander laten zien.

In september waren we gevraagd door de citroën DS club om hun clubdag luister bij te zetten. Helaas, het was prachtig weer maar een van de weinige dagen dat er geen wind was op Neeltje Jans. Veel geprobeerd maar het lukte niet.

Op 9 oktober was het One Sky One World, het was goed weer maar in de middag nam de wind dusdanig af dat er veel vliegers niet meer de lucht in wilden.

De laatste vliegerdag was op 16 oktober in Zoutelande Deze dag was het ook goed weer, met in het begin een mooi windje en na de middag nam de wind dusdanig af dat er nog maar enkele vliegers in de lucht stonden.

Al met al een druk vliegerseizoen.

We kijken uit naar 2023, Als het wordt zoals 2022 dan zijn wij tevreden.

Goede avond,

Ik zou nog wat proberen te schrijven voor de nieuwsbrief.

Bij deze een poging:

Ik ben Maarten, ben 40jaar en inmiddels na vele jaren samen met Monica getrouwd.
Beide zijn we inmiddels ook actief met vliegeren.

Ik ben sinds 2022 weer opnieuw lid geworden van de ZVV. De meeste van jullie zullen mij al wel veel langer (her-)kennen.
Als jonge jongen van een jaar of 14/15jaar oud was ik een keer in Zoutelande met mijn vader toen de ZVV ook aan het vliegeren was op de dijk.
Ik vond het geweldig. Meteen maar een vlieger oplaten nadat we die uit de auto gehaald hadden. Voor we naar huis gingen bij Koets, de vliegerwinkel, nog een andere vlieger kopen.
Ik heb mij toen vrij snel na die dag aangemeld als lid en ik ben vanaf dat moment een hele tijd samen met mijn vader samen komen vliegeren. Mijn vader gaf op een bepaald moment aan niet meer zo vaak meer te willen gaan en toen ben ik van vanuit Brabant maar met het openbaar vervoer gegaan. Dit bleek echter niet optimaal te werken, wat mij toen heeft besloten te doen stoppen met de ZVV. Tja, dat stoppen met vliegeren met de zvv is hetzelfde als helemaal stoppen met vliegeren, dat gaat hem gewoon niet worden.
Ik ben altijd lekker blijven vliegeren.

Na enige tijd begon ik de ZVV vliegerdagen te missen. Inmiddels in het bezit van een rijbewijs en een collectie vliegers rijker, dan maar met de auto om met enige regelmaat te komen mee vliegeren, voornamelijk in Zoutelande. Ook bezoeken we regelmatig vlieger festivals.
Mijn vrouw Monica is inmiddels ook begonnen met vliegeren. Ze vond het altijd al mooi om te zien, tot dat ze een paar keer even die vlieger vast moest houden. Ze begon er ook plezier in te krijgen.
Vorig jaar stonden er leden van de ZVV in dat Mooie BRABANTSE land op een camping. Ze waren te herkennen aan de mooie zelf gemaakte eenden op de stok als vaandel mooi in de wind naast de caravan. Stom toeval, wij wonen vlakbij die camping en Monica zegt tegen mij, is dat niet toevallig niet iemand van de ZVV?
Ik ben na het werk maar meteen even gaan kijken, bakkie koffie en voor ik het wist had de club weer er een brabander bij in de club.
Vlakbij die camping werden we een paar maanden later geïnterviewd voor de plaatselijk krant! Wat een reacties kregen we daarop.
Ook in corona tijd begonnen we ter ontspanning in drukke werktijden aan een bouw project; een vliegertrein in mooie bonte kleuren. We hopen hieraan deze winter verder te kunnen gaan.

Wij hopen jullie weer met z'n allen weer snel te mogen ontmoeten met of zonder vlieger.

Maarten & Monica

Mededelingen namens het bestuur.

Clubproject 2023.

Ons clubproject dit jaar is wederom een lijnversiering namelijk de Swirl. Heb je interesse om deze te maken, geef je dan tijdig op bij de secretaris Piet Schrier. De volgende data zijn gereserveerd voor onze bouwmiddagen, 28 januari en 11 februari, in de kantine van de zorgboerderij Catharina Maria Hof, Jacobadijk 10, Kamperland. Verdere informatie via mail of de app.

Reactie op vacature.

Wij hebben 1 reactie mogen ontvangen, Dank je wel Maarten, maar helaas is de afstand in dit geval het struikelblok. Maarten heeft wel aangegven indien nodig, hand en span diensten te verlenen, als dat mogelijk is.
Heel hartelijk bedankt Maarten namens het geminimaliseerde bestuur.Zoals jullie zien staat de oproep er nog steeds in de hoop dat het wat opleverd. Opgeven uiterlijk 8 januari

VACATURE

Er is een lege plaats gekomen in het bestuur van de vereniging.
Het bestuur bestaat nu uit 2 personen. Twee mensen die tijdelijk worden bijgestaan door hun partners.
Allebei ook met een kwetsbare gezondheid. Gebeurt er iets met hen (of met hun partner) dan zal de vereniging op houden te bestaan.

De vraag is duidelijk, willen we dat de ZVV blijft bestaan, dan heeft het bestuur versterking nodig.

Kampeerweekend.

Ook dit jaar willen we weer een kampeerweekend organiseren, met op vrijdagavond onze jaarvergadering in de partytent, met na afloop een drankje en een hapje aangeboden door de vereniging, Opgeven voor kamperen en of de bbq bij de secretaris Piet Schrier. Voor 1 maart opgeven aub.

Namens het bestuur en hulpbestuur willen wij iedereen een geweldig, gezond en gezellig vliegerjaar toewensen.

Fijne feestdagen.

    

Bestuur:
voorzitter:
Vacature.

secretaris:
Piet Schrier
Interim penningmeester:
Anneke Neels

Correspondentie:
zie website

ZVV site:
www.zeeuwsevliegervrienden.nl

Contributie:
€ 20,00 per lid, per jaar. Huisgenoten die op het zelfde adres als de leden verblijven, zijn geen contributie verschuldigd.

Sponsors:
Eetcafe Royal Zoutelande
Vliegersportvereniging Cadzand

Banner beheer:
Dick Kuné
Piet Schrier
Jan de Lange

Nieuwsbrief 1-2024
Nieuwsbrief 2-2023
Nieuwsbrief 1-2023
Nieuwsbrief 2-2022
Flyer 2022
 
 
Download als PDF