Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

 Nieuwsbrief 2-2018

 

Van de voorzitter

De laatste nieuwsbrief van 2018 staat voor u op het scherm of ligt voor je op papier. Het vliegerjaar 2018 is weer ten einde. Verderop in de nieuwsbrief vindt u daar een verslag van. Als bijzonderheid was er dit jaar in Westkapelle een ‘vliegerdriedaagse’. Drie dagen uitgenodigd worden om je hobby uit te oefenen: vliegeren aan de buitendijkse kant. Geweldig was het! Veel belangstelling van het vakantievierende publiek met alle vragen, die ze maar konden bedenken.
Als bestuur kijken wij al weer vooruit naar 2019 en zijn bezig met het plannen van de activiteiten, regelen van vergunningen en dergelijke zaken, het winterproject met een bijzonder onderdeel dit keer, waarover meer verderop. Het vaststellen van de planning voor 2019, waaronder de jaarvergadering, bij jullie al bekend, maar altijd terug op te zoeken op de website en aan de zijkant van de nieuwsbrieven.
Als eerstkomende activiteit is er het Nieuwjaarsvliegeren bij De Landing in Baarland op 6 januari. Behalve vliegeren kunnen dan ook de wensen overgebracht worden aan de andere aanwezige vliegeraars.
Mocht u in de tussentijd contact met ons willen opnemen omdat u iets waardevols heeft voor de vereniging, een idee of commentaar? Blijf met ons praten en wees kritisch in de positieve zin, want daar komen we als vereniging verder mee.
Namens het bestuur wens ik jullie goede feestdagen en een fijne jaarwisseling toe.

Vliegerseizoen 2019

We beginnen 2019 met het traditionele nieuwjaarsvliegeren bij de Landing in Baarland. Datum 6 januari.

Hierna beginnen we met clubproject, de squid een soort octopus van ongeveer 3 m lang, die in de vliegerlijn hangt. De datums hiervoor zijn 26 januari en 9 februari aanvang vanaf 13.00u.

De algemene ledenvergadering wordt gehouden op 8 maart in buurthuis de Pit, Appelstraat 1 Goes.

Op 21 april, 2e Paasdag is het traditioneel vliegeren in Zoutelande en tevens opening van het vliegerseizoen.

De eerstvolgende keer is op 30 mei in Cadzand-Bad.( vliegerclub Cadzand stort ook elk jaar een bedrag in de kas van de vereniging).

Het kampeerweekend is van 31 mei tot 2 juni weer op minicamping Maria Catharinahof te Kamperland.

Op 10 juni, 2e Pinksterdag, is het vliegeren in Zoutelande.

Er komen misschien nog datums om te vliegeren in Westkapelle en wie weet ook nog van Renesse.

Midden in de zomer, 27 en 28 juli is er weer vliegeren in Cadzand-Bad. Gevolgd door Zoutelande op 4 augustus.

De laatste datums die we nu kennen zijn 13 oktober in Cadzand-Bad en op 20 oktober in Zoutelande.

Hier boven dus een globaal overzicht van de vliegerdagen in 2019.
Kijk regelmatig op de site voor eventueel meerdere datums.

Winterbouwproject 2019

Dit jaar hebben we gekozen voor het bouwen van de Squid! Een inktvis, geen vlieger maar een lijnversiering. De data die hiervoor gekozen zijn: 26 januari en 9 februari. We komen hiervoor samen op de minicamping in Kamperland om 13:00 uur.

De Squid is in twee afmetingen te bouwen: een 3,5 meter en een 7 meter model. Met de 7 meter hebben we een bijzonder doel. We willen namelijk samen met jullie een clubvlieger van deze 7 meter Squid maken. Natuurlijk in de clubkleuren. (De club zorgt voor de spullen die hiervoor nodig zijn.) Wil je voor jezelf geen lijnversiering bouwen, dan is het misschien wel een optie om samen met anderen een lijnversiering voor de club te maken. De Squid valt in drie delen uiteen: de vangarmen, de kop en het lijf. Zodoende is hij ook makkelijk in onderdelen te bouwen en later samen te voegen.
Samen bezig zijn aan een gezamenlijk project brengt zeker gezelligheid met zich mee. Een aantal jaren terug hebben we op die manier ook de clubbanners gemaakt. U kunt zich voor beiden (eigen bouw en/of clubvlieger) opgeven bij Piet.
Als je de 7-meter-versie (ook) voor jezelf wil bouwen, kan dat natuurlijk ook. De boodschappenlijsten voor beide afmetingen staat hier onder. Alle maten zijn +/- maten op basis van doek van 1,5 meter breed, opgegeven door de ontwerper.

3,5 meter versie: 7 meter versie:
Vangarmen: 1,5 m² stof Vangarmen: 5 m²
Kop: 1,5 m² Kop: 3,5 m²
Lijf: 2,5 m² Lijf: 13 m²
Nog wat stof voor mond en ogen

Natuurlijk gebruik je je eigen kleurenpalet. Bijvoorbeeld het lijf kan uit 1, 2 of meer kleuren bestaan. Alle kleuren samen moeten de benodigde m² stof bevatten.

Namens het bestuur wensen wij jullie hele fijne feestdagen en een goed, gezond en windrijk 2019.

Een heel mooi vliegerseizoen

We zijn afgelopen winter begonnen in januari met het clubproject de duif. Hiervoor hadden we weer onderdak gekregen bij de minicamping Maria Catharine hoeve in Kamperland. Er hebben al verschillende duiven dit seizoen gevlogen.

De vliegerkalender begon met Pasen op 2 april. We waren benieuwd naar de Powersled die door de club gekocht is, om de tunnel met de naam van de nieuwe sponsor erop in de lucht te houden. Onze nieuwe sponsor is vanaf 2018 Eetcafé Royal in Zoutelande.

We zijn ook weer gevraagd om te komen vliegeren in Westkapelle. Het vliegeren vindt plaats aan de buitenkant van de zeedijk bij de tank en het Polderhuis. Dit is een prima locatie, je moet, om de vliegers vast te zetten, wel even een paar zakjes zand halen die als anker kunnen dienen. Het weer was prima, maar wel af en toe een dikke 5 Bft., de belangstelling was ook groot. We hebben met een aantal leden (6) een leuke demonstratie gegeven.

De club is ook nog met enkele leden op Hemelvaartsdag naar Cadzand Bad geweest. Hier was zoals elk jaar ook een vliegerfeest georganiseerd door strandpaviljoen Caricole. Ook hier was het zoals alle vliegerdagen dit jaar prima weer. We hebben op de zaterdag voor Pinksteren ook nog gevliegerd in Renesse voor strandpaviljoen Our Seaside, hiervoor hadden we een mailtje gekregen van Henk Boelens. Bij opgave kreeg je vrij parkeren en een lunchpakketje. Het was die dag bewolkt met wat mist, er stond een leuke bries vanuit zee dus er kon fijn gevliegerd worden.

2e Pinksterdag waren we weer present in Zoutelande. Ook hier weer mooi weer en veel belangstelling van de mensen die een lang weekend doorbrachten in het dorp. De wind kwam uit de noordhoek en was nogal vlagerig, maar de zon maakte veel goed. Heel jammer was dat een van onze leden zijn sanjo verloor. Zijn lijn werd afgesneden en de vlieger belandde in de zee.

Het kampeerweekend was van 8 t/m 10 juni zoals gewoonlijk op de minicamping in Kamperland. Het was geweldig weer en de barbecue, deze keer verzorgd door de clubleden zelf, was ook prima geslaagd. Er was van alles ruim voldoende.

Van half juni tot eind juli lag het vliegeren een beetje stil, omdat er nog al wat leden op vakantie waren.

Op 28 en 29 juli was er weer een vliegerfeest in Cadzand. Hier waren we ook met enkele leden present.

Figuur 1 prachtig weer in Westkapelle

We hebben ook gevliegerd in Westkapelle voor de dijkfeesten, dit om kleur te brengen in de lucht en mensen een leuk uitzicht te geven.
In Zoutelande zijn we op 5 augustus weer aan het vliegeren voor onze sponsor eetcafé Royal. Het was niet geweldig, maar met de vliegertrein helemaal uit kon toch de tunnel van Royal de lucht in.
We hadden ook 23 september nog de Zeeuwse Vliegerdag gepland, maar deze is op het laatste moment afgelast in verband met een storm van 8 tot 9 Bft.
12 oktober was het voor de 3e keer vliegeren in Westkapelle voor het polderhuis. Zoals het hele seizoen was het ook die dag schitterend weer. Veel vliegers in de lucht en veel belangstelling.
De laatste keer naar Cadzand, 14 oktober. Een heel vervelende wind vanachter grote gebouwen, hierdoor waren de vliegers heel onrustig, wat resulteerde in 4 vliegers in zee. Er is nog gezocht naar de vliegers door de KNRM, maar slechts 1 hebben ze er gevonden.

Figuur 2 drukte in Zoutelande 21 oktober

De laatste vliegerdag was in Zoutelande. Het was buitengewoon druk met toeristen en dagjesmensen. De wind was goed en bijna alles kon de lucht in.

Ik hoop een impressie te hebben gegeven van een druk, maar mooi vliegerseizoen 2018.

    

Bestuur:
voorzitter:
John Peeters
secretaris:
Piet Schrier
Interim penningmeester:
Anneke Neels

Correspondentie:
zie website

ZVV site:
www.zeeuwsevliegervrienden.nl

Contributie:
€ 20,00 per lid, per jaar. Huisgenoten die op het zelfde adres als de leden verblijven, zijn geen contributie verschuldigd.

Sponsors:
Eetcafe Royal Zoutelande
Vliegersportvereniging Cadzand

Banner beheer:
Dick Kuné
Piet Schrier
Jan de Lange
John Peeters

Agenda:
Vliegerdata 2019


Nieuwjaarsvliegeren
6 januari 2019
Vanaf 14:00 uur
De Landing Baarland

Clubproject/bouwproject
26 januari
13:00 uur
Catharina Maria Hof
Kamperland

Clubproject/bouwproject
9 februari
13:00 uur
Catharina Maria Hof
Kamperland

Ledenvergadering
8 maart
Zaal open 19:30 uur
De Pit
Goes

Paasvliegeren
21 april
11:00 tot 16:30 uur
Langstraat
Zoutelande

Lentevliegeren
30 mei april
10:00 tot 17:00 uur
Caricole
Cadzand-Bad

Kampeerweekend
31 mei, 1 en 2 juni
Catharina Mariahoeve
Kamperland

Pinkstervliegeren
10 juni
11:00 tot 16:00 uur
Langstraat
Zoutelande

Zomervliegeren
27 en 28 juli
11:00 tot 16:00 uur
Langstraat
Zoutelande

Zomervliegeren
4 augustus
11:00 tot 16:00 uur
Langstraat
Zoutelande

Nieuwsbrief 1-2024
Nieuwsbrief 2-2023
Nieuwsbrief 1-2023
Nieuwsbrief 2-2022
Flyer 2022
 
 
Download als PDF