Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

 Nieuwsbrief 2-2019

 

Van de voorzitter

Het eind van 2019 is al weer in zicht. Het vliegeren ligt voor het grootste gedeelte weer stil. De naaimachine, met de plannen en reparaties, staat al klaar of is aan het afkoelen. Het zal bij iedereen anders zijn.

Een verslagje van de bannerreparatie, die nog niet helemaal afgerond is, kunt u verderop lezen. Het bestuur heeft al weer naar 2020 gekeken wat er daar allemaal te doen staat. We hebben weer een winterproject bedacht. Verderop in de Nieuwsbrief vinden jullie de bijzonderheden daarvan. Ook hebben we gedacht aan onze kleding. De polo bevalt ons al jaren en is aanleiding tot veel gesprekstof met vragenstellers. Als het echter wat kouder is, doe er je jas overheen. En daarover vertellen we ook in de nieuwsbrief.

Verder is het, vanwege het weer, één of twee keer voorgekomen dat we een bijeenkomst hebben afgelast. Niet iedereen heeft zijn email constant paraat en dus gebeurt het ook dat de berichtgeving ten aanzien van het afgelasten niet doorkomt en mensen voor niets naar een locatie rijden. Dat is zonde en wekt ergernis op. Verderop in de Nieuwsbrief vind je de manier waarop het bestuur dit wil oplossen.

Ook qua data hebben we al voorbereidingen getroffen voor 2020. Het nieuwjaarsvliegeren gaat weer in Baarland gebeuren en wel op 5 januari. Ook de ledenvergadering is bekend: 28 februari. Noteer in je agenda. Dit jaar niet op de bekende plaats omdat “De Pit”, op dit ogenblik al, verbouwd wordt. Er is een andere locatie en wel in het leegstaande gebouw aan de Lijnbaan. De oude Wilhelminaschool. Op de uitnodiging zal ongetwijfeld meer staan waar we terecht kunnen.

John

Bannerreparatie

Dit najaar zijn we begonnen met de reparatie van de grote banner. Een aantal kleuren zijn in zoverre vergaan dat er scheuren in vielen. Alleen het geel is nog oké en het logo ook. We zijn, als jullie dit lezen, drie keer bij elkaar geweest en hopen dan klaar te zijn. “We” dat zijn Piet, Jan, Henk en John. We mogen daarvoor de kantine gebruiken van de minicamping in Kamperland. De vergane kleuren zijn losgetornd en de nieuwe stukken uitgetekend in de eerste bijeenkomst. De tweede keer is de grootte bepaald en zijn de uitgetekende stukken op maat gemaakt en zijn ze ingepast in het restant van de banner. De derde keer worden alle naden met zwart spinnakerdoek afgezet. De hoes voor de hengel komt dan aan de rechte kant. In de eerste editie van de banner zat de hengel aan de kant waar bovenin een bocht gemaakt moest worden. Daardoor brak de hengel steeds in het bovenste stukje door het gewapper. Nu kan de hengel loodrecht doorgestoken worden en hopen dat we zo langer met de hengel doen. U kunt hem bewonderen op de ledenvergadering.

Nieuw textiel

Het bestuur heeft het plan opgevat om voor de wat koudere dagen (herfst, winter en voorjaar), de dagen dat de polo niet te zien is, een jas voor te stellen aan de leden. We zijn inmiddels bij Capello op bezoek geweest om de mogelijkheden te onderzoeken. We zijn uitgekomen op een Soft Shell jas in de kleur zwart, waterafstotend en winddicht. Er komt een geel logo aan de voorkant op het linker jaspand. Niet zo heel groot maar goed zichtbaar. Het zal worden geborduurd, omdat het nogal eens voorkomt met gedrukte logo’s dat de stoffen op elkaar inwerken en daardoor een schimmeleffect laten zien.

De totale kosten voor de jas bedragen +/- € 78,00 (jas + borduren inclusief BTW). Ons voorstel is: de vereniging betaalt de helft van de kosten en jullie de andere helft. Zo heeft ieder de verantwoording voor zijn eigen jas. U bent vrij om deze jas al dan niet aan te schaffen voor € 39,00. Kwalitatief is het een prima jas. Hij is van het zelfde merk (Tricorp) als onze polo.

U kunt zich hiervoor inschrijven bij Piet met uw maat erbij. Die maat is nog te wijzigen tot en met 28 februari, dan is het onze ledenvergadering. Op die avond zullen er jassen zijn in de diverse maten, zodat u kunt passen om de maat definitief te bepalen. Ook op 28 februari kunt u zich nog inschrijven of de inschrijving intrekken. Daarna gaat het aantal jassen met de maten in bestelling en de verwachting is dan dat de jassen klaar zijn eind maart.

Whatsapp-groep

Whatsapp-groep Omdat het al een aantal keren is voorgekomen dat leden voor niets naar een locatie rijden, omdat de activiteit, meestal door het weer, is afgelast. Het bestuur heeft gemeend om onder andere hiervoor een Whatsapp-groep in te stellen. Want de telefoon wordt vaker bekeken en dichterbij gedragen. Als je daar belangstelling voor hebt, kun je je 06-nummer aan ons doorgeven en wij voegen je dan toe aan de Whatsapp-groep. Toevoegen kun je zelf niet, er uitstappen kun je wel zelf regelen. Hij zal in de loop der tijd waarschijnlijk ook voor andere berichten dan afgelastingen gebruikt gaan worden.
Wil je dat niet , dan blijft de mail met de afgelasting en andere berichten komen.

Winterproject 1

Deze winter willen we samen met jullie een ringelslang maken. Een lijnversiering die altijd veel bekijks trekt en zeker als er meerdere draaien. Er is niet veel stof voor nodig, wel veel naai- en knoopwerk. Hij bestaat uit allemaal kleine stukjes die tot een slang aan elkaar gezet worden. Belangrijk is dat het touwwerk bestaat uit gevlochten lijn. Als je deze in “levende lijve’ wil zien, kijk dan op You Tube en typ in “snake wheel kite”. Een aantal filmpjes hiervan zijn dan te bekijken, zodat je een idee hebt wat je aan je lijn krijgt.

De boodschappenlijst ziet er als volgt uit:
3.2 mtr spinnaker van 105 cm breed
Eventueel zoomband of de stof omzomen
0,5 mtr voor de kop
100 mtr gevlochten dacronlijn
een goede, stevige wartel

Als jullie hieraan mee willen doen, geef je dan op bij Piet. We gaan deze maken in de kantine van de minicamping in Kamperland op 25 januari en 8 februari. Start om 13:30 uur.

Winterproject 2

Mocht voor jezelf niets willen maken, maar wel mee willen helpen om voor de club iets te maken, dan is hier je kans. Vorig jaar hebben een aantal leden ook een clubobject gemaakt, namelijk een grote Squid. Die heeft op diverse locaties deze zomer in de groep van grote en kleine Squids meegedaan. Dit jaar willen we dat proberen met een inktvis, weer zo’n 8- armig object maar dan anders.

We zijn in november met z’n drieën naar Oostende geweest om dit winterproject voor te bereiden, de mallen te maken en voor een deel al uit te snijden. Op dezelfde middagen als boven willen we met een aantal mensen deze vlieger, hij kan namelijk ook zelf vliegen en is dus niet echt een lijnversiering, die dan al gesneden klaar ligt. Het voorbeeld mogen we van Dick Bolle lenen, zodat we kunnen bestuderen hoe het in elkaar steekt. Dus naaimachine enzovoorts al mee! Geef voor dit jezelf ook even op bij Piet.

Een jaar weer voorbij
Met vele vliegerdagen.
Vaak met regen deze keer
Maar uiteindelijk viel er heus niet veel te klagen.

Ik ga niet alle dagen benoemen.
Maar zomaar eens een paar.
Kampeerweekend was weer heel gezellig,
We stonden weer eens met z’n allen bij elkaar.

Verder werden we weer eens uitgenodigd
Op een nieuwe vliegerstek.
Geersdijk was blij met het binnenhalen van het graan
En vroeg de vliegeraars dit bij te wonen
we mochten op de stoppels staan.

Nu is december al weer aangebroken
Is het weer reparatie en/of creëren tijd
De lichtjes mogen nu weer komen
Tijd voor andere gezelligheid.

We hopen elkaar volgend jaar dan weer tegen te komen
Bij Nieuwjaar- vliegeren of jaarvergadering misschien
of alle vliegerdagen die op de agenda staan
zullen we elkaar vast wel ergens zien.

Hele fijne feestdagen en een supergoed 2020.
Het bestuur.

    

Bestuur:
voorzitter:
John Peeters
secretaris:
Piet Schrier
Interim penningmeester:
Anneke Neels

Correspondentie:
zie website

ZVV site:
www.zeeuwsevliegervrienden.nl

Contributie:
€ 20,00 per lid, per jaar. Huisgenoten die op het zelfde adres als de leden verblijven, zijn geen contributie verschuldigd.

Sponsors:
Eetcafe Royal Zoutelande
Vliegersportvereniging Cadzand

Banner beheer:
Dick Kuné
Piet Schrier
Jan de Lange
John Peeters
Grote banner:
Piet Schrier

Agenda:
Vliegerdata 2020

Nieuwjaarsvliegeren
5 januari
vanaf 13:30 uur
De Landing
Baarland

Bouwproject ringelslang
25 februari
Catharina Mariahof
Kamerpand

Bouwproject ringelslang
8 februari
Catharina Mariahof
Kamerpand

Jaarvergadering
28 februari
Zaal open 19.30
Wilhelminaschool Lijnbaan Goes

Paasvliegeren
13 april
11:00 tot 16:00 uur
Langstraat
Zoutelande

Voorjaarsvliegeren
21 mei
10:00 tot 17:00 uur
Caricole
Cadzand-Bad

Nieuwsbrief 1-2024
Nieuwsbrief 2-2023
Nieuwsbrief 1-2023
Nieuwsbrief 2-2022
Flyer 2022
 
 
Download als PDF