Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud
 

 Nieuwsbrief 2-2020

 

Van de voorzitter

Wat een ander jaar is het geworden. Plannen moesten vaak veranderd worden of konden niet doorgaan. Pop-up vliegerbijeenkomsten werd een nieuw fenomeen. Meer vliegeren in kleine groepjes, elkaar contacten en afspreken waar en hoe laat. Of een eind fietsen met een vlieger mee en onderweg een half uurtje vliegeren in de polder. Toch is het kampeerweekend met barbecue en een aantal keren vliegeren in Hoedekenskerke wel gelukt met de benodigde afstand. En wat gaat het verder worden? Afwachten maar, er zit niets anders op.
Wat het allemaal gaat betekenen voor de activiteiten van 2021, leest u verderop in de Nieuwsbrief. Wat er toch nog doorgegaan is en gemaakt is, leest u ook verderop. Wat het allemaal gaat worden met eventuele beperkingen, vaccins?? We gaan het meemaken.
Voor de maand december wenst het bestuur u toch, ondanks alles, fijne feestdagen en een knalvrije(?) jaarwisseling.

John

Een nieuwe clubvlieger

Het plan om weer een nieuw club item te maken was er al geruime tijd. Hiervoor zijn we naar een workshop in november 2019 in België bij Ivo van Olmen gegaan Daar hebben we de mallen gemaakt en het spinnakerdoek uitgesneden. Alles meegenomen naar Nederland en toen we van plan waren er aan te beginnen, kwam Corona en moesten de plannen even in de kast. Ondertussen heb ik thuis de mallen ook op het doek gelegd en ben begonnen met het ontdekkend in elkaar te zetten in mijn kleuren. Een handleiding was er niet, alleen een tekening van 1/4 deel van de kop. U snapt het, van je fouten leer je. Een goede leerschool voor de clubvlieger.
Toen het wat milder werd en er wat meer mocht, zijn Henk, Joop en Cobie Piet en mezelf in de kantine van de minicamping te Kamperland begonnen met het in elkaar zetten. De panden van de kop in elkaar zetten en de onderdelen van de tentak els mee naar huis. Een tweede keer bij mekaar werd er verder gewerkt.
Toen dat allemaal klaar wa s, konden we de 1,5 m niet meer aanhouden en heb ik alles mee naar huis meegenomen en ben ik begonnen met het in elkaar zetten van de kop. Dat was nog een heel gedoe omdat er één kwart van de kop langer was dan de andere drie. Hoe dat kan, is ons niet duid elijk. Waarschijnlijk een foutje bij het uitsnijden. Toen dat gerealiseerd was, konden de vangarmen bevestigd worden. Resultaat is een mooie clubvlieger. U kunt de foto’s ervan bewonderen.
Het tomen van de octopus hebben we op een, voor ons, nieuwe manier gedaan. Met de bladblazer hebben we hem opgeblazen en toen staande op een trap, elke groep van de p rimaire toming afgesteld en de secundaire toom er aan bevestigd. Toen moesten we een moment afwachten om hem voor de eerste keer op te laten. Dat is in de eerste helft van november op de oostelijke haven dam van de Sloehaven gelukt. Na nog een paar lijntje s beter afgesteld te hebben, mocht hij zich een paar uur laten zien. Zeker een geslaagd project!

Programma 2021

Zoals jullie zien is de eerste bijeenkomst op 10 januari. Wat normaal gesproken daarna volgt is het bouwproject. Dat hebben we in verband met Coro na niet georganiseerd. We weten niet wat voor regels er dan gelden en of er wel leden zouden komen, vragen we ons ook af. Daarna zijn we gewend om begin maart de ledenvergadering te houden in “de Pit”. Misschien zijn wij allemaal ingeënt of juist niet, mi sschien zijn er weer regels aangaande het aantal mensen wat bij elkaar mag komen, misschien zijn alle buurthuizen en andere zaken weer gesloten. Dus hebben we besloten deze te verplaatsen naar de vrijdagavond van het kampeerweekend. Daar kan het in de open lucht, in de tent op het kampeerterrein met een happy hour (of langer) er achteraan. Later in het jaar hierover meer berichten wat precies de bedoeling is. Eén ding is al wel zeker: er zal geen verloting zijn. Omdat we niemand naar winkels willen sturen in deze tijd om spullen op te halen.

10 januariNieuwjaarsvliegerenDe landing Baarland
5 april2e Pasen opening vliegerseizoenZoutelande
13 meiHemelvaartsdagCaricole Cadzand-bad
24 mei2e PinksterdagZoutelande
4 juniLedenvergaderingKamperland
4 t/m 6 juniKampeerweekendKamperland

Hier komen nog wel meer datums bij. Eventueel Renesse met de Pinksteren en ook nog enkele clubvliegerdagen.

Een zeer gemeend excuus aan Cobie die super had geholpen met het bouwen van de octopus en helaas vergeten was te benoemen bij de beschrijving. (inmiddels aangepast). Verder hadden Cobie en Joop nog leuke vliegerfoto’s dus die willen we jullie ook niet onthouden.

26 juli Hoedekenskerke

Een niet normale maar wel vreselijk gezellige vliegerbijeenkomst.

Coronaproef is niet helemaal hetzelfde als waterproof

Wat waren we blij dat we toch nog een soort van kampeerweekend konden organiseren, al was het dan laat in het seizoen deze keer. Kamperen ging prima op afstand. Voor de sanitaire voorzieningen waren regels opgesteld en afwassen kon ook makkelijk bij de tent of caravan. Het weer, daar was niets over afgesproken dus dat ging zijn eigen gang. Storm, maar toen was nog niet iedereen op de camping. Wat kunnen die bomen te keer gaan. Daarna kwamen druppels gewijs de kampeerders kamperen. Sommige leden zagen er van af om met tent of caravan te komen maar kwamen dan wel vliegeren/borrelen/bbqen. Dus was iedereen er toch even uit in deze toch niet zo heel fijne coronatijd.
Zaterdagavond hebben we onze jaarlijkse bbq gehouden op afstand.
De partytent was aan drie kanten open en de tafels stonden op ruime afstand van elkaar. Een ruim pad om zonder problemen bij de bbq’s’ te komen, twee stuks om gemakkelijk op afstand je vlees te bakken. Op het laatst toen bijna iedereen klaar was met het bakken van vlees, gelukkig, ging het flink regenen. We zaten wel droog dachten we, maar helaas de zijflappen die omhoog stonden om extra ruimte te creeren konden de regen niet zo goed aan en later bleek dat het dak na 10 jaar ook aan vervanging toe was. Helaas het traditioneel napraten met kachel was dit jaar niet mogelijk. Toch hebben we genoten van dit weekend. De meeste mensen hadden dat toch even nodig.
Volgend jaar hopelijk beter.
Een kampeerder.

Kleurplaat voor iedereen.

Het bestuur wenst iedereen een gezond, windrijk en coronavrij nieuwjaar toe.

    

Bestuur:
voorzitter:
John Peeters
secretaris:
Piet Schrier
Interim penningmeester:
Anneke Neels

Correspondentie:
zie website

ZVV site:
www.zeeuwsevliegervrienden.nl

Contributie:
€ 20,00 per lid, per jaar. Huisgenoten die op het zelfde adres als de leden verblijven, zijn geen contributie verschuldigd.

Sponsors:
Eetcafe Royal Zoutelande
Vliegersportvereniging Cadzand

Banner beheer:
Dick Kuné
Piet Schrier
Jan de Lange
John Peeters

Agenda:
Vliegerdata 2021

Onder voorbehoud

Niewjaarsvliegeren
10 januari
De Landing
Baarland

Paasvliegeren
5 april
10.00 to 16.00
Langstraat
Zoutelande

Hemelvaartsdag
13 mei
11.00 tot 17.00
Caricole
Cadzand-Bad

Pinkstervliegeren
24 mei
11.00 to 16.00
Langstraat
Zoutelande

Kampeerweekend
4/5 & 6 juni
Zorgboerderij
Kamperland

Nieuwsbrief 1-2024
Nieuwsbrief 2-2023
Nieuwsbrief 1-2023
Nieuwsbrief 2-2022
Flyer 2022
 
 
Download als PDF